A tisztítószereket is a bioboltokban érdemes beszerezni!

Minden háziasszony számára a nyugalmat az jelenti, ha tiszta a konyhája, ha csillognak az edényei, ha ragyog a fürdőszobája, ha baktériummentes a mellékhelyisége és ha makulátlanok a ruhái. De mivel éri el mindezt? ezer és ezer reklám hirdeti a jobbnál-jobb tisztító-, fertőtlenítő-, mosogató-, és mosószereket, a lehetséges „mellékhatásokról” azonban hallgatnak. lehet, hogy ezektől a szerektől szép lesz az otthonunk, de azt is figyelembe kellene venni, hogy ezek a termékek szennyezik a környezetet, károsítják az egészségünket. Akár még mérgezést vagy allergiás reakciókat is kiválthatnak.

tisztitószerek

A lefolyótisztítók erős lúgos, a vízkőoldók pedig savak: ezek a termékek maró hatásúak, a belőlük felszabaduló gázok pedig nagymértékben károsítják a májunkat és a vesénket. De a nyálkahártyát is erősen irritálják. A fertőtlenítők és tisztítószerek maró hatású hipót tartalmaznak, melynek gőze irritatív, hosszan tartó használata a tüdőnk károsodását vonhatja maga után. 

Tisztítószerekkel csak óvatosan!

Sok tisztítószer tartalmaz erősen mérgező formaldehidet, fenolt, krezolt, melyek belélegezve rosszullétet, fejfájást okozhatnak, ráadásul potenciális rákkeltő anyagok. Antibakteriális hatása miatt előszeretettel alkalmazzák a triklozánt a különféle fertőtlenítő- és tisztítószerekben (sőt, még egyes fogkrémekben és tusfürdőkben is megtalálható!) mely allergén, valamint vese- és májkárosító hatású. Mivel erős baktérium- és gombaölő, a rossz mikroorganizmusok mellett a jókat is kiirtja, ráadásul folyamatos használata egyre inkább ellenálló baktériumtörzsek kialakulását eredményezheti.

A mosogatószerek kiszárítják a kezünket, legyengítik a bőr védekező képességét. Az ablaktisztítók ammóniával dúsítottak, melynek belégzése egészségre ártalmas. A mosószerben lévő fehérítő, foszfát, szintetikus illatanyagok, enzimek és egyéb adalékanyagok amellett, hogy erőteljesen károsítják az élővizet, különféle bőrpanaszokat és allergiát idézhetnek elő.

Ezeket az anyagokat elkerülhetjük különböző természetes anyagok használatával: ecettel fertőtlenítsünk, oldjuk a zsírt és a vízkövet, takarítsuk az ablakot. A szódabikarbónával szagtalanítsunk, tisztítsuk a hűtőszekrényt. A vécét is e két anyaggal súroljuk ki. A vízkövet a citromsav is feloldja. Mosogatáshoz használhatunk ecetet vagy citromot, súroláshoz pedig kiváló a szódabikarbóna. A bútorok tisztítására és ápolására tökéletes az olívaolaj, a lenolaj, a méhviasz és a citrom. A krómozott felületek szépen megtisztíthatóak almaecettel.

Miért jobb választás az eldobható szájmaszk, mint a többször használatos? Eldobható szájmaszkok vásárlása!

Népszerű termékek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

-10% BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2690 Ft
2990 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!