A BIO címke és ami mögötte van - kozmetikai mérgek

Ma már a mindennapjainkat behálózzák a különböző tisztálkodási és tisztítószerek: általában olyan termékek közül választunk, ami árban és illatban is megfelelő. Sajnos sokszor meg sem nézzük, hogy milyen összetevőket tartalmaz a termék, így sokszor hozunk rossz döntést, mikor leveszünk egy terméket a polcról. Ha nem bioboltból választunk termékeket, akkor bizonyos feliratok is becsaphatnak minket: ilyenek például a “természetes összetevők”, a “bio” vagy a “gyógynövényt tartalmazó” kifejezések. A különböző szereket illóolajokkal, mézzel, gyógynövényekkel dúsítják, hogy a természetesség és a hatékonyság látszatát keltsék. Azonban nem minden natúr és bio termék készül természetes anyagból vagy ha mégis, akkor e természetes anyagok mellett a termékben megjelennek az egészségre káros összetevők is.

méreg

Csak akkor lehetünk bizonyosak a termékek “tisztaságában”, ha azokat bioboltokban szerezzük be vagy, ha elkerüljük a következő anyagokat:

ásványi olajok (pl. kőolaj származékok, paraffinok, vazelin): a növényi olajokkal ellentétben ezek nem szívódnak fel, így csak akadályozzák a bőrlégzést
PEG, PPG (polietilén- és polipropilén-glikol): káros anyagokat visznek a bőrbe
alkil-éter-szulfátok: a hajsamponok mosóaktív anyagai, gyártási okokból klórecetsavat és rákkeltő dioxánt tartalmazhatnak.
formaldehides tartósítók: allergia és rákkeltő anyagoknak minősülnek
anilin tartalmú festékek: szintén rákkeltő
fragrance (parfümök illatanyagai):

Ezeket nem nevesítik a cimkék összetevő listáján, ezért nehéz őket elkerülni. Allergiát váltanak ki: perubalzsam, geraniol, fahéjsav-származékok, D-limonén. A testben felgyülemlenek a nitro és policiklikus mosusz illatanyagok.

Sajnos ma már nélkülözhetetlenek a bioboltok, mivel a gyártók egyre több olyan terméket kevernek a tisztálkodó szerekbe, amelyeket jobb elkerülni. Ha tehetjük, vásároljunk bioboltban, mert így elkerülhetjük az egészségre ártalmas készítményeket.

Népszerű termékek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!