A BIO címke és ami mögötte van - kozmetikai mérgek

Ma már a mindennapjainkat behálózzák a különböző tisztálkodási és tisztítószerek: általában olyan termékek közül választunk, ami árban és illatban is megfelelő. Sajnos sokszor meg sem nézzük, hogy milyen összetevőket tartalmaz a termék, így sokszor hozunk rossz döntést, mikor leveszünk egy terméket a polcról. Ha nem bioboltból választunk termékeket, akkor bizonyos feliratok is becsaphatnak minket: ilyenek például a “természetes összetevők”, a “bio” vagy a “gyógynövényt tartalmazó” kifejezések. A különböző szereket illóolajokkal, mézzel, gyógynövényekkel dúsítják, hogy a természetesség és a hatékonyság látszatát keltsék. Azonban nem minden natúr és bio termék készül természetes anyagból vagy ha mégis, akkor e természetes anyagok mellett a termékben megjelennek az egészségre káros összetevők is.

méreg

Csak akkor lehetünk bizonyosak a termékek “tisztaságában”, ha azokat bioboltokban szerezzük be vagy, ha elkerüljük a következő anyagokat:

ásványi olajok (pl. kőolaj származékok, paraffinok, vazelin): a növényi olajokkal ellentétben ezek nem szívódnak fel, így csak akadályozzák a bőrlégzést
PEG, PPG (polietilén- és polipropilén-glikol): káros anyagokat visznek a bőrbe
alkil-éter-szulfátok: a hajsamponok mosóaktív anyagai, gyártási okokból klórecetsavat és rákkeltő dioxánt tartalmazhatnak.
formaldehides tartósítók: allergia és rákkeltő anyagoknak minősülnek
anilin tartalmú festékek: szintén rákkeltő
fragrance (parfümök illatanyagai):

Ezeket nem nevesítik a cimkék összetevő listáján, ezért nehéz őket elkerülni. Allergiát váltanak ki: perubalzsam, geraniol, fahéjsav-származékok, D-limonén. A testben felgyülemlenek a nitro és policiklikus mosusz illatanyagok.

Sajnos ma már nélkülözhetetlenek a bioboltok, mivel a gyártók egyre több olyan terméket kevernek a tisztálkodó szerekbe, amelyeket jobb elkerülni. Ha tehetjük, vásároljunk bioboltban, mert így elkerülhetjük az egészségre ártalmas készítményeket.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-17% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
2190 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!